Slechte adem

Natuurlijk hebben we allemaal wel eens een onfrisse adem na het eten van knoflook en specerijen of na een goed glas wijn. Dan is de slechte adem tijdelijk. Er zijn goede producten zoals de Halita Mondspray om dit te verminderen.
Wanneer de onfrisse adem altijd aanwezig is, is er iets anders aan de hand.

Slechte adem of met een medische term halitose wordt in de meeste gevallen veroorzaakt door bacteriën. In de mond bevinden zich grote hoeveelheden bacteriën. Deze bacteriën zorgen voor een gezond mondmilieu. Sommige van deze bacteriën breken eiwitten af. Eiwitten die in ons speeksel zitten en die we binnen krijgen met bepaalde voedingsproducten zoals zuivelproducten en vlees.
Bij het “afbreken” van deze eiwitten ontstaan zogenoemde vluchtige zwavelverbindingen (VZV’s). Deze zwavelgassen hebben een zeer onaangename geur en zijn dus verantwoordelijk voor een slechte adem.

Iedereen heeft bacteriën en eiwitten in de mond. Iedereen produceert dus ook zwavelverbindingen. Echter, als er teveel van deze vluchtige zwavelverbindingen geproduceerd worden door een teveel aan bepaalde bacteriën, ontstaat een slechte adem. Slechte adem is dus vaak het gevolg van een te grote aanwezigheid van bepaalde soorten bacteriën.

Slechte adem

Slechte adem